1e kind....
1e kind....

Uw eerste huis

Stel: U wilt, al dan niet met een nieuwe partner, een frisse start maken in uw eigen huis. U bent onlangs afgestudeerd. U wilt het ouderlijk huis verlaten. U krijgt uw 1e of 2e kind. U bent uitgekeken op uw huurhuis. U baalt van de hoge huurprijzen en de jaarlijkse huurverhoging. U krijgt een vaste baan. Dan is de keuze voor een overstap naar een koophuis verstandig.

 

Nu kopen dus!

Maar... Er staat erg weinig te koop en de keus is daardoor gering. De vraag blijft enorm. Daarbij zijn de huizenprijzen de laatste jaren ook nog eens flink gestegen. Misschien betaal ik daardoor wel veel te veel! Toch kopen?

 

Ja! De rente is nu erg laag. Hypotheken zijn goed te krijgen en de rente is fiscaal aftrekbaar. Maar of dat over een  jaar nog zo is? Wachten tot de prijzen weer gaan dalen? Misschien gebeurt dat de komende jaren wel niet. Of gooien banken een rem op financieringen. En gaat de rente weer omhoog. Gebeurt niet? De hypotheekrente van mijn eigen eerste huis in 1984 was 12,8%!

 

Als gespecialiseerde aankoopmakelaar heb ik veel te maken met starters. Ik vind het leuk starters te helpen bij de aankoop van hun eerste huis. Ik doe dat door aanbod van een duidelijk zoektraject, door een goed inzicht te verschaffen in het koopproces, door intensieve verdere begeleiding en door het verlenen van extra service. Soms ver nadat de koop tot stand is gebracht. Uit mond-tot-mond reclame die ik krijg, blijkt dat mijn klanten deze aanpak zeer waarderen. Snel, transparant, helder en eerlijk.